BİLİMİN İZİNDE

BİLİMİN İZİNDE

Öğrencimiz İlke Dalgıç, Bilim ve Teknoloji Dünyasındaki Gelişmeleri Takip Ettiği Kişisel Web Sitesini Açtı.

23.05.2023 772

Okulumuz 11. sınıf öğrencisi İlke Dalgıç, yazılımını kendisinin yaptığı ve bilimsel gelişmeleri okuyucularıyla paylaşmak amacıyla kurduğu web sitesini açtı.

İlke Dalgıç, https://sciencedep.com/ sitesiyle ilgili şunları söyledi:  “Sciencedep, bilim ve teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip etmek ve okuyucularına en güncel bilgiyi sunmak amacıyla kurulmuş bir web sitesidir. Sitemizde, biyoloji, fizik, kimya, tıp, astronomi, mühendislik ve daha birçok alandaki en son araştırmalar, keşifler ve yenilikler hakkında haberler, makaleler ve yorumlar yer almaktadır. Yazılarımız, bilimsel verilere dayanarak hazırlanmakta, asılsız bilgiler ve hurafelerden uzak bir şekilde bilimi yansıtmaktadır. Bilimsel düşünce ve yenilikçi düşünce arasında güçlü bir bağlantı olduğu için inovasyon ve girişimciliği teşvik ederek, yeni yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktayız. Toplumda bilimsel farkındalığı yaratmak ve özellikle de gençler için bilim konusunda ilgi uyandırmak için bilimsel etkinlikler düzenlemekteyiz. Akademisyenler ve bilim insanlarıyla konuşmalar gerçekleştirerek, modern bilimi en doğru, en kapsamlı, en güvenli şekilde hedef kitleye ulaştırmaktayız.

Yazılımını kendi yazdığım web sitemde popüler bilim iletişimciliği yaparak gerçekleştirdiğim sosyal girişimi idare etmekteyim. Okuyucu kitlemizde bilimsel farkındalık yaratmak, bilime olan ilgiyi artırmak en büyük gayemdir ve tüm bunlar sizin desteğiniz sayesinde gerçekleşecektir. Sitemi ziyaret ederek ve sistemdeki problemleri bana bildirerek çok destek olmuş olursunuz.”

İlk bilimsel röportajımı da yine okulumuz Sinop Anadolu Lisesinden mezun olan ve şu an Amerika Birleşik Devletlerinde bilimsel çalışmalar yapan bir laboratuarın sahibi olan Ercüment Dirice ile yaptım.  New York Medical College' de kendi laboratuvarı olan Doç. Dr. Ercüment Dirice, diyabet üzerinde yaptığı devasa araştırmalarla tanınıyor.”

https://sciencedep.com/ sitesinin Ercüment Dirice sohbet videosuna ulaşmak için tıklayınız:

https://www.youtube.com/watch?v=XP9GB7W70C0

23-05-202323-05-202323-05-202323-05-2023